image

image
image
image

image


Filmer

Her finner du en oversikt over et par kortfilmer jeg har skrevet manus til og for det meste litt lengre filmer jeg har laget sammen med barnehager på oppdrag av den kulturelle bæremeisen i Bergen. Da står jeg både for manus, film, regi og redigering. Bæremeisens konsept er at kunstnere møter barn i barnehagen - og så tar vi det derfra. Dette har jeg mer eller mindre holdt på med i 10 år.

Det kan handle om nesten hva som helst. Det kan være noe mer eller mindre historisk som har skjedd der barnehagen ligger, det kan være et spøkelse, for eksempel, som herjer inne i huset der barnehagen huserer, det kan være noe ungene er spesielt opptatt av der og da - i alt fra prinsesser til sjørøvere og demoner - til det å føle seg utenfor, eller mobbing - osv. Jeg tar alltid utgangspunkt i hver enkelt barnehages lyst og behov ved vårt første møte og skriver ut i fra det.

I enkelte tilfeller går innspillingene over to perioder enten finansiert at den kulturelle bæremeisen eller av barnehagen selv. Det gjelder filmer over 15 minutter.

Klikk på bildene for mer info. 

Sankta Lucia og de tre bukkene bruse (2017)
De tre bukkene bruse kom seg aldri til seters for å gjøre seg fete denne høsten. Trollet de møtte var mye sterkere enn dem!
Hele høsten har de lett etter veien hjem og prøvd å unngå ulven. De er sultne og trøtte, så møter de en av de tre små grisene...KortfilmDen Nye Jenta (2016)
En ny jente begynner i Arnatveit barnehage. Blinde Malin merker at hun er både sin og redd, selv om hun sier hun har hoppet i fallskjerm.
Malin ber henne holde rundt henne når de prøver den nye sklia, for hun tør ikke gjøre det alene. KortfilmJuletonen som forsvant (2016)
Det er krise i Espira Rå barnehage rett før julekonserten. Alle barna i det store koret kan plutselig ikke synge!
De trenger eksperthjelp og går til forskefabrikken. Kan de hjelpe? Kortfilm.Veien til skolen(2015)
De største ungene i Straumsgrend barnehage skal øve på å gå hele veien til skolen. Før de voksne vet ord av det, løper de alle veier.
De møter på en tiger bundet til et tre og etter at noen av dem tar sjansen på at han ikke er farlig, løsner de ham fra treet. Kortfilm.Gamlesvingen (2015)
En vakker dag dukker plutselig heksen Paprika og hennes mor opp i den lille byen Gamlesvingen like ved Klem barnehage
Paprika er vant til å få det som hun vil og selv ikke kong Rex klarer å stå opp i mot henne. Kortfilm.Rødhette og de andre (2014)
Pappaen til Rødhette og Rødhatt ber dem gå med en kurv mat til bestemor i skogen. De vil ikke for de er redd for ulven.
Faren sier det er bare overtro og eventyr. På veien møter de på en jeger, tre fine frøkner, kaptein Sabeltann - og ulven. Kortfilm.Den syke fjøsnissen(2013)
En av fjøsnissene på gården i nærheten av Haukedalsmyra Kanvas-bernehage er blitt alvorlig syk fordi bonden ikke har gitt dem grøt.
De andre fjøsnissene legger ut på tokt i den store verden for å finne noen som kan hjelpe dem. Kortfilm.Sjørøverprinsessen (2013)
De største ungene i Tertnesparken barnehage er oppspilte. De skal overnatte i lavvoen i dag!
De legger ikke merke til en fremmed jente som følger etter dem - og stjeler alle kosedyrene! Kortfilm.Ekte Marihøne Medisin (2012)
En dør er plutselig låst en morgen i Olsvikåsen Kanvas barnehage. Nøkkelen er borte. De minste barna - Marihønene - forsvinner.
De må finne Marihønene! Den store, blå fuglen begynner plutselig å snakke. Kortfilm.Villa Fagertun (2011)
Det spøker i Fagertun barnehage, ting flytter på seg, ting forsvinner. Novellefilm.
Hva er det som skjer? FInner ungene ut av det sånn at spøkeriene kan opphøre?No går vi på Vegen til Gamledager (2010)
For hundre år siden ble lønningene stjålet fra Salhus Trikotage Fabrikk.Novellefilm.
Salhus barnehage tar saken og går historien etter i sømmene. Vil de oppklare tyveriet? Eller enda bedre; finne skatten!Solo (2000)
En ung mann møter Askepott på busstoppet. Kortfilm
Om drømmer som glipper fordi vi ikke får øye på dem – i tide.  Eller?Terminus (1996)
En eldre mann er på vei til sitt siste stevnemøte. Kortfilm.
Han tar toget inn for å møte en fremmed kvinne på hotell Terminus...

image