image

image

Fagertun

image

image


Villa Fagertun

På Kalfaret i den staselige Villa Fagertun holder Fagertun barnehage til. Slik har det ikke alltid vært for villaen er over 150 år gammel og har en lang historie. Den huset til og med værvarslingen for Norge en gang på 1920-tallet. Det var Einar Blaauw som sørget for det ved å gi dem villaen på betingelse av at værvarslingen forble i Bergen. Der ble den ikke så altfor lenge.

Nå spøker det i villaen. Over hele huset. Sko forsvinner, mat fra kjøleskapet, klær ødelegges, ting omkalfatres hele tiden til daglg besvær for både store og små i barnehagen. Når Selma begynner der, oppdager hun at en pike på et bilde fra gamle dager, som henger i en av stuene, snakker til henne. Karen Margrethe. Hun kan fortelle at det er Blauuw som holder på. Han ble mektig irritert over at værevarslingen ikke holdt ordet sitt, og barn liker han nå slettes ikke!

Det er selvfølgelig ingen som tror Selma, særlig ikke de voksne, men hun slutter ikke å mase om at herr Blaauw savner værvarslingen. Hvis de bare fikk den tilbake, ville han stoppe. For det sier Karen Magrethe som daglig prøver å holde styr på ham uten å lykkes.

En dag får en av ungene en lys idé. De kunne jo dra på VilVite senteret. Der har de jo værvarsling!

Som sagt, så gjort. De drar til VilVite-senteret i flokk og følge for å gi ham et værvarsel som smeller!

Det Blaauw ikke vet er at Selma faktisk er hans tipptippoldebarn - i virkeligheten også...

Manus,regi, foto & redigering: Anne Helene Søyseth
Produsent:  Den kulturelle bæremeisen, Bergen
Spilletid: 31 minutter
Premiere: Mars 2011 i Fagertun barnehage, Bergen
Ble også vist på BarneBiff i Bergen samme år.VegenJenter
Selma&Karen
Leander Tormod
Regnmåling Regnmåling2 Værvarsel
image