image

image

Olsvikåsen

image

image


Den syke fjøsnissen

Det er like før jul. På låven ligger en liten fjøsnisse og ynker seg, hun er så syk! De andre fjøsnissene er bekymret, for nisser blir ikke syke. De lever i mange hundre år. Kan det være fordi bonden ikke satte ut grøt til dem forrige juleaften? Kanskje han ikke gjør det i år heller. Kanskje de blir syke alle sammen, for nå har ingen av dem spist på snart to år!

En av dem hadde hørt bonden si til konen sin at de ikke trengte å sette ut grøt mer, for nå var det ingen barn her lenger. Tenk om de sulter ihjel!

De bestemmer seg for å gå ut i den store verden, forlate gården for første gang, for å finne en gård med mange barn. De pakker teppet godt rundt den syke nissen og drar av sted.

Men ute i den store verden er alt veldig annerledes og de ser ikke et eneste barn. De møter fru Pinnsvin på veien som synes de er håpløst gammeldagse, men hun vet om et sted med mange barn. Hun kan vise dem.

Hun følger dem til Haukedalsmyra Kanvas-barnehage hvor det vrimler av barn. Men det må noen nissestreker til før de får kontakt med dem, blant annet farger de melken rosa. Kan de hjelpe den syke nissen deres, kan de hjelpe dem alle?

Manus,regi, foto & redigering: Anne Helene Søyseth
Produsent:  Den kulturelle bæremeisen, Bergen
Spilletid: 12 minutter
Premiere: Desember 2013 i Haukedalsmyra Kanvas-barnehage, Bergen
Ble også vist på BarneBiff i Bergen i 2014.

SykNisse
Skattekart
Leander Tormod RosaMelk
Smake Fjøsnisser SykNisse
image