image

imageimage

image

EdvardLogo

EdvardGreen Edvardog Mor

Ved lille Edvard Griegs fødsel , er Beethoven, Bach og Mozart tilstede for å lede ham inn i musikkens uforlignelige verden. Men Edvard finner snart sin egen vei en dag han kryper opp i morens flygel. For det er ikke som alle andre flygeler, i alle fall ikke for lille Edvard.

Her finnes så mye annet enn hva Edvards mamma prøver å banke inn i ham av skalaer, fingersetninger og gispende kjedleige takter og akkorder. Hvorfor kan hun ikke se det?

Hvorfor skjønner hun ikke at Edvard er nødt til å hjelpe frosken som bor lengst til høyre i diskanten på en C-streng, eller redde tangentene fra grisen som daglig vralter rundt og slafser i seg en hel oktav? For ikke å snakke om trollet som bor lengst nede i bassen i en A-moll og skremmer hele flygelet så det holder på å miste tonene.

Nei, det er bare én ting for Edvard å gjøre, og det er å ta saken i egne hender. Han begynner med å lære grisen opp til å spise rosiner i stedet for tangenter, noe tangentene belønner ham rikelig for...

bergens tidende

Forestillingen var et bestillingsverk til Dukkenikkerne fra Grieg 07 i anledning 100-årsjubileet for Edvard Griegs død.

EdvardogMor

Urpremiere mars 2007 i Troldsalen, Bergen

Medvirkende:
Gabrielle Barth, Jan Holden & Monika Solheim.

Manus: Anne Helene Søyseth
Musikk kontentum: Einar Thorbjørnsen med utgangspunkt i verker av Grieg, Beethoven, Bach & Mozart.
Dukker/kostymer/scenografi: Jack Markussen & Marte Synnevåg
Regi: Jack Markussen & Anne HeleneSøyseth
Lysdesign: Jan Holden
Tekniker: Jack Markussen
PR & program: Anne Helene Søyseth

Forestillingen ble støttet av Grieg 07, Den kulturelle skolesekken, Bergen, Den kulturelle bæremeisen, Bergen, Bergen kommune v/Byrådsavdeling for finans, kultur & næring, Fond for lyd & bilde, Norsk kulturråd & NOPA.Frosken Tormod Edvard
     
     
 
image